Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Οι χορδές της κιθάρας μου σκουριάζουν πολύ γρήγορα – Τι να κάνω?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Η σημερινή μας ερώτηση είναι η εξής:

¨Οι χορδές μου σκουριάζουν πολύ γρήγορα, τι να κάνω?¨

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα αλλά είναι λιγάκι σχετικό για το τι εννοείς πολύ γρήγορα. Δηλαδή για παράδειγμα ο Al Di Meola μου είχε πει ότι άλλαζε χορδές κάθε μέρα στις κιθάρες του, οπότε το πολύ γρήγορα καλό θα ήταν να το κάνεις πιο συγκεκριμένο Εγώ θα δώσω τις γενικές αρχές που είναι καλό να χρησιμοποιούμε σε αυτό το θέμα. Στην βασική σου κιθάρα ιδανικά να αλλάζεις χορδές κάθε 2 εβδομάδες με μάξιμουμ 1 μήνα, δηλαδή κάθε 50 με 100 ώρες συνολικού παιξίματος, όχι μόνο μελέτη.

(1:00”) Είτε παίζεις live, πρόβα με την μπάντα σου, είτε μελετάς, είτε παίζεις riff μόνος σου. Κάθε 50 με μάξιμουμ 100 ώρες αλλάζεις χορδές. Τώρα αν εσύ παίζεις 5 ώρες και οι χορδές σου έχουν αρχίσει να σκουριάζουν υπάρχουν διάφορα θέματα που μπορείς να κοιτάξεις. Το πρώτο είναι ότι παίζει να φταίει ο ιδρώτας σου πιο συγκεκριμένα το ph του ιδρώτα σου, δηλαδή να γίνεται με τις συγκεκριμένες χορδές που χρησιμοποιείς μια μικρή χημική αντίδραση η οποία να τις σκουριάζει, αυτό είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει στην πλειοψηφία των καθαριστών, αλλά είναι αρκετά συνηθισμένο. Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξεις στην περίπτωση αυτή είναι να δοκιμάσεις κάποιες άλλες μάρκες, δηλαδή αν χρησιμοποιείς Ernie Ball δοκίμασε D’Addario, GHS γενικά κάποιες άλλες μάρκες οι οποίες μπορεί να σου δώσουν μια άλλη αίσθηση και οι οποίες να μην σκουριάζουν με τον ιδρώτα σου.

(2:00”) Σαν έξτρα συμβουλές μετά το παίξιμο σου κάθε φορά, σκούπισε τις χορδές. Δεν είναι ανάγκη να τις περνάς και πιστολάκι απλά με ένα πανάκι τις σκουπίζεις για να φύγει από πάνω ο ιδρώτας ο οποίος παραμένοντας εκεί για 10-15 ώρες και μετά ξανά παίξιμο και μετά πάλι, δημιουργεί αυτή την χημική αντίδραση. Μια ακόμα λύση είναι κάθε 2-3 μέρες να τις περνάς με ένα string cleaner. Αν δεν κάνω λάθος το δικο μου είναι D’Addario, είναι ένα πολύ μικρό υγρό το οποίο το περνάς πάλι σε ένα πανάκι και καθαρίζεις μια μια τις χορδές πολύ γρήγορα, μιλάμε για δουλεία 10’’- 20’’ max. Δεν είναι ανάγκη να της βγάζεις ή κάτι τέτοιο, απλά απάνω στην κιθάρα όπως είναι. Τελευταία συμβουλή είναι να δοκιμάσεις μια συγκεκριμένη μάρκα τις χορδές Elixir, οι οποίες έχουν μια ειδική επίστρωση που μειώνει

(3:00”) τον ρυθμό με τον οποίο σκουριάζουν και αρκετός κόσμος έχει λύσει το πρόβλημα του, που ήταν αντίστοιχο ίδιο με το δικό σου, με αυτόν τον τρόπο. Δεν βολεύουν όλο τον κόσμο γιατί είναι διαφορετική η αίσθηση τους. Εμένα μου φαίνονται λίγο πιο γλιστερές για να σου πω την αλήθεια και τις έχω χρησιμοποιήσει και τις χρησιμοποιώ ακόμα σε όργανα που χρησιμοποιώ λίγο πιο σπάνια, που δεν θέλω να αλλάζω συνέχεια χορδές. Έχω βάλει Elixir και μου κρατάνε έναν αρκετά ζωντανό ήχο για πολλούς μήνες και μερικές φορές για χρόνια. Νομίζω ότι αυτές είναι οι λύσεις που μπορώ να σου προτείνω.

Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info