Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Ποια κιθάρα για metal με κόστος περίπου 600 ευρώ προτείνεις να πάρω?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Η σημερινή μας ερώτηση είναι η εξής:

¨Ποια είναι η αγαπημένη σου κιθάρα για μέταλ με κόστος περίπου 600 ευρώ ? ¨

Ωραία ερώτηση και το σημείο που υπάρχει στην ερώτηση, τα 600 ευρώ, είναι ένα αρκετά καλό σημείο γιατί είναι εκεί περίπου που βρίσκεται ένας κιθαρίστας μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης με το όργανο, δηλαδή έχει πάρει την πρώτη του κιθάρα, συνήθως μια πολύ φτηνή, έχει παίξει 6-12 μήνες, λέει ωραία μου αρέσει αυτό το πράγμα θέλω να συνεχίσω. Εκεί είναι λοιπόν που παίρνει το επόμενο όργανο το οποίο είναι περίπου στα 600 ευρώ, μπορεί να είναι 100 ευρώ πάνω 100 ευρώ κάτω κάπου εκεί περίπου. Θα πω λοιπόν 2 επιλογές μια για 6 χορδη και μια για 7 χορδη κιθάρα.

(1:00”) Για 6χορδη κιθάρα σε αυτά τα λεφτά προτείνω μια μεταχειρισμένη Ibanez 550 ή 470. Για ποιον λόγο αυτή? Λόγο του playability (ικανότητα παιξίματος), είναι πάρα πολύ καλά, εργονομικά φτιαγμένη είναι αρκετά εύκολη στο παίξιμο καλός λαιμός, λεπτός λαιμός, ψηλά τάστα, αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, ειδικά για αυτά τα χρήματα, οπότε σε ένα άνθρωπο που παίζει 1 χρόνο και που έχει πολλές ώρες μελέτης από τον 1ο μέχρι τον 4ο χρόνο για να βελτιωθεί, ειδικά στην μέταλ, θέλουμε όπως έχουμε ξαναπεί μια κιθάρα που να είναι ευκολό-παιχτη και πιστεύω σε αυτά τα χρήματα είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει. Οι καινούριες είναι πιο ακριβές αλλά μια μεταχειρισμένη κοστίζει γύρω στα 500 με 600 ευρώ. Ένα άλλο πλεονέκτημα σε αυτές τις κιθάρες είναι ότι είναι εύκολο να τις κάνεις αναβάθμιση.

(2:00”) Δηλαδή οι μαγνήτες συνήθως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά οι μαγνήτες είναι το πράγμα το οποίο μπορεί να αλλαχτεί πάρα πολύ εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσεις ότι θέλεις να κρατήσεις την κιθάρα αλλάζεις τους μαγνήτες με ένα κόστος 100-150 ευρώ και έχεις μια ξεκάθαρη βελτίωση του οργάνου. Πάμε τώρα στις 7 χορδες κιθάρες, εδώ η επιλογή μου είναι η Schecter Hellraiser. Η συγκεκριμένη ειδικά αυτή που δεν έχει τρέμολο την θεωρώ πάρα πολύ καλές κιθάρες, έχουν περάσει αρκετές από τα χέρια μου και από τα χέρια των μαθητών μου και ως τώρα δεν είχαμε και κανένα πρόβλημα και το κόστος είναι πάρα πολύ νορμάλ, πολύ ωραίος ήχος, ειδικά για κιθάρα σε αυτά τα χρήματα αρκετά σπάνιο. Ο συνδυασμός EMG μαγνητών με μαόνι είναι ένας πολύ καλός που κάνει ακριβώς για αυτό το είδος μουσικής το οποίο χρησιμοποιούν οι 7 χορδες κιθάρες.

(3:00”) Αυτές λοιπόν είναι οι 2 επιλογές μου, τις επαναλαμβάνω άλλη μια φορά Ibanez 550 ή 470 μεταχειρισμένη και μια Schecter Hellraiser για τις 7χορδες. Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info