Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Γιατί δεν παίζεις πιο πολύ κιθάρα στα Ask the Guitar coach?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια διαφορετική ερώτηση, γιαυτό και ξεκίνησα και παίζοντας κιθάρα σε αυτό το επεισόδιο, η οποία είναι η εξής:

¨Γιάννη γιατί δεν παίζεις ποτέ κιθάρα στα Ask the Guitar Coach? ¨

Ωραία ερώτηση λοιπόν, για να σας εξηγήσω για πιο λόγο έχω κάνει αυτή την επιλογή, η οποία είναι πολύ συνειδητή.

Λόγος 1ος, στο Youtube στο οποίο είναι ανεβασμένα όλα τα Ask the Guitar Coach έχω ήδη 200 κλιπάκια όπου παίζω κιθάρα και Flamenco και ηλεκτρική και όλα αυτά είναι live.

(1:05”) Φυσικά υπάρχουν 5-6 βίντεο κλιπ, τα επαγγελματικά μου, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι κλιπ live παιξίματος, είτε από συναυλίες, είτε στο στούντιο μέσα αλλά live. Άρα δεν πιστεύω ότι χρειάζεται ντε και καλά για κάποιον να παίζω στα επεισόδια του Ask the Guitar Coach.

Νούμερο 2 και πιο σημαντικός, τα θέματα, η θεματολογία γενικότερα της σειράς αυτής είναι πολύ συγκεκριμένα Δηλαδή έχω ερωτήσεις από κόσμο οι οποίες δεν έχουν σχέση με το δικό μου παίξιμο, με το να δείξω κάποια τεχνική το σωστό τρόπο να κάνεις κάτι. Ως εκ’ τούτου θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάζω το θέμα βάζοντας κάποια δικά μου παιξίματα που δεν έχουν συνήθως κάποιο ρόλο κάποια σχέση με την συγκεκριμένη ερώτηση.

Ένας τρίτος ποιο πιθανών επαγγελματικός λόγος που το έχω κάνει πραγματικά πολύ συνειδητά

(2:00”) έχει σχέση με το κοινό που έχω απέναντι μου, με εσάς δηλαδή, υπάρχουν 100αδες κιθαρίστες οι οποίοι ανεβάζουν βίντεο με σκοπό να διασκεδάσουν, όπου έχουμε καλά παιξίματα, άλλες φορές όχι τόσο καλά, όπου το κάνουν με χιούμορ και πολλούς ωραίους τρόπους κ.λ.π . Ο δικός μας σκοπός όμως με τα συγκεκριμένα βίντεο δεν είναι το να διασκεδάσω τον άλλον, τον ακροατή, είναι επιμορφωτικά Τα επιμορφωτικά βίντεο λοιπόν θέλουν ακροατή ο οποίος θέλει να μάθει κάτι καινούριο. Με το να μη έχω περίεργα και εντυπωσιακά κατά κάποιο τρόπο, για την ακρίβεια φαφλατάδικα παιξίματα, προσπαθώ μέχρι ενός τρόπου να αποτυπώσω και τον κόσμο που παρακολουθεί. Γιατί καλά είναι τα views στο Youtube και όλοι μας τα αγαπάμε αλλά εγώ προτιμώ να έχω 1000 views και να ξέρω ότι βοήθησα 1000 ανθρώπους, παρά να το έχουν δει 10000 και οι 9000 να έχουν έρθει για το lick των 2’’

(3:00”) και να μην ακούσουν την ουσία του όλου θεάματος Στο συγκεκριμένο νομίζω ότι το έχουμε πετύχει, μαζί το έχουμε πετύχει πραγματικά, γιατί χώρις τα analytics του Youtube, ότι κατά μέσω όρο το κάθε βίντεο, ο κάθε ακροατής το βλέπει κατά μέσο όρο για τουλάχιστον 2μιση λεπτά, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σπάνιο σε αντίστοιχα βίντεο, που συνήθως ο μέσος όρος που βλέπει το βίντεο είναι 15” – 17” κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι βλέπουν τα βίντεο του Ask the Guitar Coach πραγματικά ενδιαφέρονται για να μάθουν κάποια πράγματα και να πάρουν κάποιες πληροφορίες που θα τους φανούν χρήσιμες όπου είναι ο σκοπός για τον οποίο έχω ξεκινήσει αυτή την σειρά. Ελπίζω να έλυσα την απορία για ποιον λόγο δεν έχουμε παιξίματα σε μόνιμη βάση, υπόσχομαι όμως ότι θα κάνω αρκετά βίντεο τα οποία θα έχουν παιξίματα φτάνει όμως να κάνετε και τις κατάλληλες ερωτήσεις και εσείς.

Αυτά από εμένα και τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

(4:00”) Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info