Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Χρειάζομαι Website ή Facebook Fan page?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από τον φίλο μας τον Γιώργο ο οποίος ρωτάει το εξής:

¨ Γιάννη πιστεύεις ότι ένας μουσικός πρέπει να έχει δικό του Website ή φτάνει ένα Facebook Fanpage? ¨

Τα Facebook Fanpages είναι σίγουρα πάρα πολύ της μόδας και είναι πάρα πολύ χρήσιμα αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι σου φτάνει αυτό. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μουσικός, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης γενικότερα θα πρέπει να έχει ένα δικό του website. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι εξεζητημένο, δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι πολύπλοκο και τελείως custom αλλά κάτι δικό του.

(1:00”) Ο λόγος που γίνεται αυτό το πράγμα είναι, γιατί θες να έχεις τον έλεγχο του τι μπορείς να κάνεις με αυτόν τον χώρο, που είναι ουσιαστικά ο δικός σου στο διαδίκτυο. Όταν είσαι στο facebook ναι μεν μπορείς να αναρτήσεις κάποια πράγματα αλλά δεν μπορείς να τσεκάρεις ποιος μπήκε στο site σου να κοιτάξεις τα στατιστικά σου κλπ. Δεν έχεις τον έλεγχο γενικότερα, δεν μπορείς να αλλάξεις ιδιαίτερα την εμφάνιση, δεν μπορείς να κάνεις τις προσφορές που θες με τον τρόπο που θες. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τους ανθρώπους που επισκέπτονται το website σου να σου δώσουν το email τους ή αλλιώς να μην μπορούν να μπουν μέσα γιατί η δομή του facebook δεν δουλεύει έτσι. Αν εσύ θες να επικοινωνείς με τους fans σου χωρίς όριο χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις για διαφήμιση και να μπορείς να επικοινωνείς όσο συχνά θέλεις εσύ, όσο συχνά βλέπεις ότι σε παίρνει, τότε το facebook δε σου κάνει σαν μοναδική παρουσία στο διαδίκτυο, χρειάζεσαι και ένα δικό σου website.

(2:00”)Όπως κατάλαβες λοιπόν η απάντηση είναι απλή ναι φτιάξε ένα δικό σου website. Αυτά από εμένα για το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info