Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας.

Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Τι στοιχεία πρέπει να έχει ένας κιθαρίστας για να εξελιχθεί?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από τον φίλο μας τον Αγαμέμνονα ο οποίος ρωτάει το εξής:

¨ Γιάννη ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για να εξελιχθεί ένας κιθαρίστας? ¨

Φίλε Αγαμέμνονα πολύ καλή η ερώτηση σου και λίγο δύσκολη γιατί δεν είναι 1 – 2 υπολογίζω ότι είναι περίπου 4 με 5. Αλλά θα προσπαθήσω να τα συμμαζέψω. Το πρώτο και είναι το πιο σημαντικό, είναι ένας συνδυασμός επιμονής και σταθερότητα, δηλαδή η επιμονή σημαίνει ότι συνεχίζεις να κάνεις τα πράγματα που κάνεις χωρίς να τα παρατάς. Δεν σου βγαίνει η διάθεση να τα παρατήσεις και ακόμα και αν σου βγει η διάθεση δεν τα παρατάς. Η σταθερότητα είναι ότι συνεχίζεις να κάνεις την δουλεία που έχεις αποφασίσει να κάνεις σταθερά κάθε φορά.

(1:00”) Αυτά τα 2 μοιάζουνε αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή αν έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα ότι θα κάνεις τις ασκήσεις σου για μισή ώρα την ημέρα κάθε μέρα το να το κάνεις αυτό το πράγμα κάθε μέρα είναι μέρος της σταθερότητας , το να μην τα παρατήσεις είναι μέρος της επιμονής. Αυτά λοιπόν  τα βάζουμε μαζί και είναι το ένα από τα 2 πράγματα για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα, το πιο σημαντικό θα έλεγα είναι αυτά τα 2. Το επόμενο είναι το να έχεις πρόσβαση σε καλά εκπαιδευτικά υλικά, δηλαδή στα σωστά πράγματα τα οποία θα σε βελτιώσουν, το όποιο όπως έχω πει πολλές φορές γίνεται μόνο με το να έχεις κάποιον εκπαιδευμένο και έμπειρο καθηγητή να σε καθοδηγεί. Ό τι άλλο θα μειώσει πάρα πολύ την αποτελεσματικότητα του χρόνου που επενδύει στην μελέτη. Αυτά τα 2 πραγματάκια είναι τα 2 πιο σημαντικά, σωστή κατεύθυνση μεσώ εκπαίδευσης και μετά σταθερότητα και επιμονή.

(2:00”)Νομίζω ότι αυτή είναι μια λακωνική αλλά πλήρες απάντηση στο ερώτημα σου. Αυτά από εμένα για σήμερα και τα λέμε στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!

 


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info