Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

” Πως μπορώ να κρατάω ζεστά τα χέρια μου όταν κάνει κρύο?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Η σημερινή μας ερώτηση είναι η εξής:

¨ Πως μπορώ να ζεστάνω τα χέρια μου όταν κάνει κρύο έξω μου πέρνει πολύ ώρα να μπορέσω να παίξω κανονικά? ¨

Μια πολύ ωραία ερώτηση λοιπόν από ένα φίλο της εκπομπής και θα πω τι τρόπους έχω βρει εγώ, ειδικά τον καιρό που ήμουν στην Αμερική ή που κάποιες φορές οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές ή όταν είχα να παίξω κάποιο restial στο flamenco που έπρεπε να βγω και να παίζω στο φουλ εύρος των ικανοτήτων μου, κατευθείαν από το κρύο απάνω στην σκηνή. Προτείνω τρεις τρόπους για να ζεστάνεις τα χέρια σου, θα πάω από τον πιο συνηθισμένο και πιθανώς πιο εύκολο στους λίγο πιο ασυνήθιστους και πιο δύσκολους αλλά και πιο αποτελεσματικούς.

(1:00”) Ο πρώτος απλός τρόπος είναι πλύσιμο τα χέρια με ζεστό νερό και μετά έντονο τρίψιμο με πετσέτα αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ζεσταίνει τα χέρια. Το μειονέκτημα που υπάρχει εδώ που υπάρχει σε κάθε περίπτωση που έχουμε νερό στα χέρια είναι ότι οι κάλοι που έχουμε για το παίξιμο μας, για τα σηκώματα, για τα bends και για το vibrato μαλακώνουν. Το οποίο μπορεί να δημιουργήσει λίγο πόνο λίγη ενόχληση την ώρα του παιξίματος, αλλά με ζεστό νεράκι πλένουμε τα χέρια και μετά τα σκουπίζουμε δυνατά με κάποια πετσέτα και παίζουμε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μια παραλλαγή του πρώτου, όπου δεν έχουμε πλύσιμο των χεριών, αλλά έχουμε απλά μια πετσέτα η οποία την έχουμε ζεστάνει μέσα σε μια κατσαρόλα με την μορφή ατμομαγειρα. Δηλαδή μια τέτοια πετσέτα ( δείτε το παράδειγμα) την οποία την έχουμε ζεστάνει στον ατμό, κάτι σαν και αυτό που κάνουν οι γυναίκες με το πρόσωπο τους δηλαδή

(2:00”)  και μετά την κρατάμε  ( δείτε το παράδειγμα) την βάζουμε γύρω γύρω από τα χέρια. Αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι με πολύ λιγότερη υγρασία, οπότε τα χέρια δεν μουλιάζουν που δημιουργεί το πρόβλημα των κάλων και τα κρατάει αρκετά ζεστά με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Ο τρίτος και αγαπημένος μου τρόπος αυτός που χρησιμοποιούσα στα ρεσιτάλ μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι αυτός εδώ  ( δείτε το παράδειγμα) , ένα ποτήρι ζεστό σχεδόν καυτό νερό, το οποίο μέσα σε ένα λεπτό θα έχει ζεστάνει το ποτήρι και μετά κρατάμε απλά το ποτήρι έτσι  ( δείτε το παράδειγμα) , μέσα σε 1’- 2’ έχουν ζεσταθεί τα χέρια. Αυτό κρατάει την θερμότητα για αρκετή ώρα, οπότε μπορείς οποιασδήποτε στιγμή θες να ξαναπιάσεις το ποτήρι και να σου ζεστάνει πάλι τα χέρια και επίσης δεν έχεις επαφή με το νερό, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να μουλιάζουν τα χέρια και οι κάλοι που έχουμε δημιουργήσει.

(3:00”) Αυτοί λοιπόν είναι οι 3 τρόποι που προτείνω  για να ζεσταίνεις τα χέρια σου στην περίπτωση που έχει κρύο καιρό και θες να μελετήσεις ή να παίξεις live.

Ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info