Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :
” Τι δομή πρέπει να έχει το πρόγραμμα κιθαριστικής μελέτης?”
Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.
Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!
Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.
https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2
To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist
Transcription – Απομαγνητοφώνηση
(0:00”)Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Η σημερινή ερώτηση είναι η εξής:
¨ Πρέπει το πρόγραμμα της κιθαριστικής μας μελέτης να έχει μια συγκεκριμένη δομή? ¨
Μια από τις πολύ σημαντικές ερωτήσεις λοιπόν και να δούμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Το πρόγραμμα θα πρέπει τουλάχιστον να έχει 3 βασικές κατηγορίες, τα pick 3 που λέμε. Τεχνική, θεωρία, αυτοσχεδιασμός, άπαξ και κάποιος μελετάει αυτά τα 3 θέματα κάθε φορά που κάθετε να μελετήσει είμαστε εντάξει. Δηλαδή μελετάει την τεχνική του, την ικανότητα του σώματος του να εκτελεί πράγματα πάνω στην κιθάρα. Να μελετάει θεωρητικά θέματα δηλαδή την θεωρία του , διάβασμα θεωρίας είτε γνώση ταστιέρας.
(1:00”) Τέλος αυτοσχεδιασμό, με την μορφή φρασεολογίας το να μάθει να παίζει διαφορετικά κλειδιά, διαφορετικά είδη μουσικής τέτοια θέματα. Αυτές είναι οι 3 βασικές κατηγορίες που προτείνω σε κάθε μαθητή να περιλαμβάνει στο πρόγραμμα μελέτης του. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τους μακροχρόνιους στόχους αλλά και πιο κοντινούς στόχους δηλαδή μετά από 3 μήνες πχ, μπορούν να υπάρχουν κάποιες παραλλαγές. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει να παίξει ένα live μετά από 3 μήνες με καινούρια μουσική με κομμάτια που δεν ξέρει, καλό θα ήταν μέρος της μελέτης του να είναι αυτά τα κομμάτια. Ας δούμε μια άλλη περίπτωση, αν ηχογραφεί είτε για τον εαυτό του είτε για τους φίλους του κάποια κομμάτια σε κάποιο στούντιο, σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να είναι η μελέτη αυτών των κομματιών και των δύσκολων σημείων τους γιατί πρέπει να ηχογραφηθούν Μια τρίτη περίπτωση είναι αν έχει εξετάσεις για κάποιο πανεπιστήμιο είτε για κάποιο grade του London College of Music ή οτιδήποτε άλλο.
(2:04”) Φυσικά και τότε κάποιο μέρος της μελέτης του θα πρεπε να είναι πάνω σε αυτή την ύλη. Ιδανικά κόβουμε την μελέτη, όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο βίντεο, σε 15’ ή σε 30’ τα οποία χωρίζονται σε διαφορετικά θέματα. Με αυτό τον τρόπο αν κάποιος έχει ας πούμε 2 ώρες να μελετήσει την ημέρα μπορεί να κάνει 4 4 μισάωρα ή 8 τέταρτα σε διαφορετικά θέματα. Αυτά λοιπόν από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.
Γεια χαρά!
Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’
Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!
Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!
Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info