Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

Η σημερινή ερώτηση είναι :

” Είναι απαραίτητα τα Social media για τους μουσικούς?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”)  Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση η οποία είναι η εξής:

¨ Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα μουσικό? ¨

 

Φίλε εγώ πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ απαραίτητα δεν πιστεύω ότι πρέπει να το παρακάνουμε. Δηλαδή μόλις ξεκινάει ένα καινούριο κοινωνικό δίκτυο να τρέχουμε να φτιάξουμε προφίλ, αλλά 2-3 βασικά πραγματάκια καλό θα είναι να τα έχεις. Τι θα σου πρότεινα εγώ, αρχικά να έχεις μια παρουσία στο facebook. Αν δηλαδή έχεις κάμποσο κόσμο που σε ακολουθεί εσένα και την μπάντα σου νομίζω ότι ένα fan page στο facebook είναι μια πολύ καλή περίπτωση.

(1:03”)Από εκεί και πέρα το youtube νομίζω ότι θα πρέπει να είναι το πραγματικό κέντρο, δηλαδή εκεί θα μπορείς να ανεβάσεις την μουσική σου, κομμάτια, video clip, video από live εμφανίσεις, οτιδήποτε. Το Youtube είναι το βασικότερο για έναν μουσικό. Κάτι άλλο δεν θα το πρότεινα να σου πω την αλήθεια, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις από εκεί και πέρα είναι όταν έχεις καλύψει αυτά τα 2 να φτιάξεις ένα δικό σου website όπως έχουμε πει και σε άλλο βίντεο γιατί εκεί είναι που πραγματικά ελέγχεις την επικοινωνία με τους fans ή τους εν δυνάμει fans κάτι το οποίο δεν σου επιτρέπουν τα υπόλοιπα social media. Τώρα για μουσικούς το instagram , το snapchat και διάφορα άλλα τέτοια δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχουν μεμονωμένες εξαιρέσεις,

(2:01”) δηλαδή καλλιτέχνες που έχουν δημιουργήσει ένα καλό following σε κάποιο από αυτά τα social media, αλλά συνήθως το είχαν από πριν και απλά μεταφέρθηκε εκεί αρκετά εύκολα. Άρα λοιπόν προτείνω facebook και youtube και ίσως αν έχεις ανεβάσει αρκετό ακουστικό υλικό να έχεις και ένα soundcloud και ένα mixcloud, αλλά μέχρι εκεί όχι παραπάνω. Δηλαδή πιστεύω γίνεται ένας ατέρμονος κύκλος όπου κάθε φορά κάθε 6 μήνες βγαίνει κάποιο καινούριο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αρχίζουν να το κυνηγάνε όλοι οι μουσικοί και να ανεβάζουν πράγματα εκεί, μέχρι που μετά από ένα χρόνο βλέπουν ότι δεν έχει δουλέψει, το παρατάνε πάνε το επόμενο κ.λ.π. Facebook, Youtube και νομίζω είσαι εντάξει. Αυτά λοιπόν από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach..

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info