Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Πως τα καθημερινά προβλήματα δεν θα μας επηρεάζουν στην μελέτη?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

 

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από τον φίλο μας τον Γιάννη  ο οποίος ρωτάει το εξής:

¨ Πως μπορώ να μην αφήνω τα προβλήματα της καθημερινότητας να επηρεάζουν την κιθαριστική μου μελέτη και βελτίωση ? ¨

Δημήτρη μια πολύ καλή ερώτηση, μακάρι να είχα μια εύκολη απάντηση , η απάντηση είναι απλή αλλά δεν είναι εύκολη.

Με απλά λόγια να σου πω ότι μετά από πολλά χρόνια που έχω μελετήσει και έχω ψάξει και τους επιτυχημένους κιθαρίστες αλλά και γενικότερα τους μηχανισμούς επιτυχίας στην ζωή συνολικά, οι άνθρωποι οι οποίοι τα καταφέρνουν γενικότερα είναι αυτοί οι οποίοι δεν επιτρέπουν καταφέρνουν να βρουν τρόπους να βάλουν σε κουτάκια κατά κάποιον τρόπο ότι πάει στραβά στην ζωή τους

(01:00”) και δεν το αφήνουν να επηρεάσει το βασικό τους σκοπό, είτε αυτός είναι η κιθάρα είτε είναι οποιοσδήποτε άλλος στόχος έχουν θέσει. Για να το πετύχεις αυτό πολύ πολύ απλά χρειάζεται να κάνεις 2 βασικά πράγματα πρώτα από όλα να εξελίξεις την ικανότητα σου να μην επηρεάζεσαι συναισθηματικά από οτιδήποτε πάει στραβά. Δηλαδή να είσαι συναισθηματικά ανεπηρέαστος Το δεύτερο είναι να φτιάξεις μια σειρά από συνήθειες οι οποίες να σε καθοδηγούν προς την μελέτη σου. Αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος θα τον αναλύσουμε και σε μετέπειτα επεισόδια του Ask the Guitar Coach  για το πως μπορείς να χτίσεις τέτοια πράγματα. Ένα απλό παράδειγμα, αν ας πούμε βλέπεις ότι δουλεύεις και μετά όταν γυρίζεις πας για φαγητό και μετά βαριέσαι και είσαι πολύ κουρασμένος, έχει πέσει η ενέργεια σου, για να κάτσεις να μελετήσεις την μισή ώρα που χρειάζεται σε εκείνη την ώρα της ημέρας,

(02:00”) το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις μια καινούρια συνήθεια η οποία να λέει, δουλειά αμέσως μετά μελέτη και μετά φαγητό. Δηλαδή αν δεν κάνεις την μισή ώρα δεν τρως, μετά από λίγο καιρό αυτό προγραμματίζετε και ξέρεις ότι γυρίζεις από την δουλεία και μελετάς και τρως. Έτσι έχει δημιουργηθεί μια καινούρια σειρά με την οποία έρχονται τα γεγονότα στην ζωή σου. Το οποίο το έχεις φτιάξει έτσι εσύ να προχωράει προς τους στόχους σου. Όπως βλέπεις λοιπόν αυτό σε καθοδηγεί στην δημιουργία ενός προγράμματος ενός συστήματος το οποίο να σε βγάζει κάθε μέρα από την διαδικασία λήψης αποφάσεων, δηλαδή αν μια μέρα αισθάνεσαι συναισθηματικά περίεργα εκείνη την ημέρα το μυαλό σου δεν θα είναι σε καλή κατάσταση για να πάρει σωστές αποφάσεις, αν αυτές τις αποφάσεις πρέπει εκείνη την ημέρα τότε δεν θα είναι καλές, αν τις έχεις πάρει από πριν και έχεις φτιάξει το πρόγραμμα σου, να ξέρεις ότι μελετάς 1 ώρα το πρωί πριν πας στην σχολή σου, (03:00”)1 ώρα ή μισή μόλις γυρίσεις πριν φας και μετά άλλη μισή ώρα το βράδυ.

Αν αυτά έχουν μπει σε ένα συνεχόμενο μοτίβο καθημερινών συνηθειών  στην ζωή σου, δεν θα χρειάζεται να πάρεις συνειδητή απόφαση και να κάνεις συνειδητή προσπάθεια. Με αυτόν το τρόπο οι πιθανότητες να ακολουθείς το πρόγραμμα σου ότι και να συμβαίνει γύρω γύρω, είναι οι μέγιστες. Αυτός λοιπόν είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να σου πω έτσι σύντομα, το συγκεκριμένο θέμα είναι στον τομέα της παραγωγικότητας, ο οποίος είναι πολλές ώρες διδασκαλίας για να μπορέσει να βελτιώσει ο καθένας τους τρόπους με τους οποίους κάνει την δουλεία του. Αλλά νομίζω ότι με αυτές τις 2 σχετικά απλές οδηγίες θα μπορέσεις να προχωρήσεις αρκετά καλύτερα.

Ελπίζω να βοήθησα λοιπόν.

Αυτά από εμένα για σήμερα και τα λέμε στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!

 


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info