Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας.

Η σημερινή ερώτηση είναι :

“ΡΥΘΜΙΚΗ Κιθάρα: Πως παίζουμε τον ρυθμό 6/8 ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

 

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από τον φίλο μας τον Γιάννη ο οποίος ρωτάει:

Γιάννη πως μπορώ να παίξω ρυθμούς 6/8 ?

Για να δούμε λοιπόν Γιάννη αν μπορώ να σε βοηθήσω. Αρχικά, σε κάθε ρυθμό που μαθαίνεις, θα σου πρότεινα να μάθεις τουλάχιστον 2 τρόπους να παίζεις τον συγκεκριμένο ρυθμό. Εγώ το έχω απλουστεύσει σε αργό και γρήγορο και για την ακρίβεια στους αργούς ρυθμούς χρησιμοποιώ arpeggios, δηλαδή single note lines (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα) και στους γρήγορους χρησιμοποιώ strumming (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα). Οπότε λοιπόν τα 6/8 σε αργό ρυθμό με alpeggio είναι ως εξής (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα).

(1:00”)  Άκουσες το πόδι το οποίο το χτυπάω δυνατά, αυτό είναι για να κρατάω το σωστό μέτρημα στα 6/8 το οποίο είναι “ 1,2,3…4,5,6 /  1,2,3…4,5,6 “ (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα) . Εδώ έχουμε 2 μέτρα από 6/8 σε κάθε συγχορδία. Πάμε τώρα να δούμε πως γίνετε το ίδιο πράγμα ακριβώς σε γρήγορη ταχύτητα με strumming , με χτύπο σε περισσότερο από μια νότες. Θα χρησιμοποιήσω ρε μινόρε 7 και μι μινόρε 7 (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα) .

(2:05”) Για να δούμε αργά την κίνηση, είναι “ κάτω πάνω, κάτω και μετά πάλι κάτω πάνω κάτω , δηλαδή 1,2,3,4,5,6, έχουμε 2 κινήσεις προς τα κάτω (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα).

Άμα θέλω να δώσω λίγο περισσότερη ευελιξία, λίγο περισσότερη ποικιλία στο παίξιμο μου, σε κάποια σημεία παίρνω τα 8α που παίζω και τα κάνω 16α διπλασιάζοντας την ταχύτητα (παίξιμο παραδείγματος με κιθάρα).

(3:10”)Οπότε βλέπεις πως μπορούμε να κάνουμε ένα απλό ρυθμό όπως τα 6/8 και να τον εμπλουτίσουμε με διάφορες μικρές παραλλαγές . Μην ξεχνάς το μέτρημα στα 6/8 είναι σε τρίηχα, δηλαδή είναι 1,2,3 …4,5,6. Αυτά λοιπόν για τα 6/8,  ελπίζω να βοήθησα και τα λέμε την άλλη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!

 


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info