Καλησπέρα σε όλους !

Σήμερα θα απαντήσουμε σε ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τον πόνο κατά την διάρκεια ενασχόλησής μας με την κιθάρα…

“Τι να κάνω όταν νιώσω πόνο ενώ μελετάω κιθάρα? “

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση ή μάλλον ένα συνδυασμό ερωτήσεων από διάφορους φίλους που μας έχουν πει μικρές παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής:

Όταν μελετάω τεχνική νιώθω πόνο στον καρπό μου ή στον αγκώνα μου. Τι πρέπει να κάνω? Να σταματήσω ή να συνεχίσω να παίζω ?

Πάρα πολύ ωραία ερώτηση και με μικρές παραλλαγές, όπως είπα μας την έχουν κάνει πάρα πολλές φορές. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και πολύ πολύ ξεκάθαρη. Πάντα πάντα πάντα σταματάμε, πάντα. Με τον παραμικρό πόνο που θα νιώσεις ιδιαίτερα πάνω σε καρπό ή σε αγκώνα και συγκεκριμένα ο πόνος του τένοντα και όχι και όχι του μυ, οπωσδήποτε σταματάμε. Τώρα όταν λέμε σταματάμε δεν σημαίνει για την επόμενη μέρα, ούτε καν για την επόμενη ώρα, ούτε καν για το επόμενο δεκάλεπτο.

(1:00”) Σταματάς για μισό λεπτό, ας υποθέσουμε ότι ο πόνος είναι εδώ (καρπός) , κάνεις λίγο έτσι (περιστροφικές κινήσεις να ξεπιαστείς στον καρπό) να το ξεπεράσεις για λίγα δευτερόλεπτα, περιμένεις 20 – 30 δευτερόλεπτα και ξανά ξεκινάς. Μόλις ξανά εμφανιστεί ο πόνος σταματάς, αν δεις ότι ο πόνος παραμένει τότε σταματάς για όλη την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας του συγκεκριμένου μαθήματος. Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να μειωθούν οι πιθανότητες να νιώσεις τον πόνο εξαρχής είναι πριν ξεκινήσεις να παίζεις κανονικά για την μελέτη σου, είναι να κάνεις ένα καλό ζέσταμα. Το ζέσταμα , δεν μιλάω για το ζέσταμα που είναι πάνω στην κιθάρα μόνο, αλλά μιλάω για stretching στα χέρια σου πριν ξεκινήσεις να παίζεις και να πιάσεις το όργανο. Υπάρχουν πάρα πολύ ωραία strechess, τα πιο καλά που έχω δει είναι από το Rock discipline του John Petrucci το βίντεο που υπάρχει σε πάρα πολλά σημεία στο ίντερνετ και μπορείς να δεις τι είναι αυτή,

(2:00”) η οποία κρατάει περίπου 6 – 7 λεπτά. Η δική μου ρουτίνα κρατάει περίπου 4 – 5 λεπτά και την κάνω κάθε φορά πριν ξεκινήσω να παίζω, πριν καν πιάσω την κιθάρα και βάλω τα χέρια μου πάνω στο όργανο, δηλαδή κάτσω να παίξω τις πρώτες νότες. Ελπίζω να σε κάλυψα ή μάλλον ελπίζω να σας κάλυψα μιας και είναι συνδυασμός πολλών ερωτήσεων και τα λέμε την επόμενη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά.


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info