Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

” Τι μαγνήτες χρησιμοποιείς στις κιθάρες σου?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από τον φίλο μας τον Ηλία ο οποίος ρωτάει το εξής:

“ Τι μαγνήτες χρησιμοποιείς στις κιθάρες σου, active ή passive? ”

 

Αρχικά εξαρτάται από την κιθάρα, η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες κιθάρες μου έχουν EMG μαγνήτες απάνω, το αγαπημένο μου σετ συνήθως είναι 81 – 85. Ειδικά οι κιθάρες που έχουν ανθρακονήματα, όπως αυτή που κρατάω η Steinberger, αλλά και πολλές άλλες που έχουν αυτή την δομή, μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος ο ουδέτερος. Αυτό το ουδέτερο response που έχουν οι μαγνήτες EMG με τα ανθρακονήματα. Αν θες να ακούσεις κάποιο τέτοιο ήχο ,

(1:00”) ο ήχος του Vito Bratta στους δίσκους του White Lion είναι ένας πολύ χαρακτηριστικός ήχος, Steinberger με EMG μαγνήτες. Πέρα από εκεί στις 7 χορδές μου έχω πάλι σε όλες EMG. Έχω δει ότι είναι πάρα πολύ καλή η απόκριση στις μπάσες χορδές στις 7-χορδες κιθάρες μου οπότε για την ώρα δεν έχω βρει κάτι καλύτερο να μου κάνει την δουλειά μου. Στις υπόλοιπες κιθάρες μου Ibanez στις οποίες ο λαιμός είναι rosewood ή maple συνήθως έχω DiMaggio ή Seymour Duncan. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος μαγνήτης της DiMaggio ή Seymour Duncan στον οποίο να έχω τόση μεγάλη προτίμηση ώστε να έχω βάλει σε όλες τις κιθάρες. Συνήθως πριν αγοράσω την κιθάρα την ακούω και έχω φροντίσει να σιγουρευτώ ότι με ικανοποιεί ο ήχος της. Η αλήθεια είναι ότι έχω την τάση να αφήνω τους ανθρώπους που φτιάχνουν τις κιθάρες να κάνουν την δική τους την δουλειά την οποία την ξέρουν πολύ καλύτερα από όσο την ξέρω εγώ.

(2:05”) Οπότε αυτοί που έχουν διαλέξει τους μαγνήτες ξέρουν γιατί τους έχουν διαλέξει με τα συγκεκριμένα ξύλα και ηλεκτρικά , τρέμολο και όλο το hardware της κιθάρας πάνω. Γενικότερα δεν είμαι τόσο πολύ του customization όσο αναφορά τους μαγνήτες, δηλαδή βλέπω ένα όργανο το ακούω και αν μου κάνει το αφήνω συνήθως όπως είναι. Μοναδική εξαίρεση είναι όταν μπορεί να υπάρχει κάποιος θόρυβος και να χρειάζεται μια προστασία μέσα εκεί που είναι οι μαγνήτες. Ανακεφαλαιώνοντας, EMG σε πολλές κιθάρες, σίγουρα στις 7-χορδες και σίγουρα σε όσες έχουν ανθρακονήματα και στις υπόλοιπες ή DiMaggio ή Seymour Duncan. Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info