Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Τα legato/hammer-on τα μελετάμε με καθαρό ήχο ή παραμόρφωση?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους από εσάς προτιμάτε τα podcasts, τώρα το Ask the Guitar Coach Podcast και στο iTunes.

Κάντε Subscribe και στείλτε μας τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια της εκπομπής.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guita.r Coach. Η σημερινή μας ερώτηση είναι η εξής:
¨ Τα legato – hammer-on τα μελετάω με καθαρό ήχο ή με παραμόρφωση? ¨

Ωραία ερώτηση, πάρα πολύ χρήσιμη και πολύς κόσμος έχει παρεξηγήσει τις βασικές αρχές της μελέτης σε αυτά τα θέματα της τεχνικής, όχι μόνο στο legato και στα hammer-on, αλλά και στις υπόλοιπες τεχνικές.
Υπάρχει ένας πάρα πολύ απλός κανόνας. Την τεχνική την μελετάμε με τον ήχο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε. Δηλαδή το να μελετάς τα legato σου με καθαρό ήχο ενώ μετά θα χρησιμοποιήσεις με distrotion, gain και με compression δεν σου φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
(1:00”) Δηλαδή ο τρόπος που ακουμπάς την κιθάρα για να παίξεις κάτι σαν αυτό (1.08), όπου είναι ένα legato που ανεβαίνει, αν είχαμε καθαρό ήχο θα ήταν τελείως διαφορετική η πίεση που θα έπρεπε να βάλω στα δάχτυλα μου και ο τρόπος που θα ακουμπούσαν. Άρα αν χρησιμοποιείς άλλον ήχο εκπαιδεύεις τα δάχτυλα σου να ανταποκρίνονται με άλλον τρόπο, με μια κουβέντα παίζουμε – μελετάμε με τον ήχο το οποίο θα χρησιμοποιούμε στο παίξιμο μας. Για να το γενικεύσουμε λίγο λοιπόν για να δούμε και τις υπόλοιπες τεχνικές, τι κάνουμε? Στο alternate – picking παίξιμο με πένα το κάνουμε και με τους 2 τρόπους, γιατί έχουμε πολλά παραδείγματα που παίζουμε με καθαρό τρόπο όπως και με ήχο με παραμόρφωση, άρα μελετάμε και με παραμόρφωση και χωρίς. Στο legato μόνο με παραμόρφωση με το gain δηλαδή που χρησιμοποιούμε στο παίξιμο μας.
(2:02”) Στο sweeping το μεγαλύτερο μέρος το μελετάμε με gain, για να μπορούμε να εκπαιδεύτουμε και στο θέμα του muting, το οποίο είναι θέμα ολόκληρου τουλάχιστον βίντεο. Το tapping πάντα μόνο με gain, δηλαδή τις τυπικές lick φράσεις τις μελετάμε με παραμόρφωση. Τέλος το chordal picking είναι κάτι που το μελετάμε μόνο με καθαρό ήχο. Μεμονωμένες συγχορδίες, ρυθμικές αξίες, ρυθμική κιθάρα πάντα με καθαρό ήχο.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.
Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info