Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας.

Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Είναι καλή μέθοδος εκμάθησης το Modern Method for Guitar του Berklee?

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς  ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από έναν φίλο από την Σαντορίνη ο οποίος ρωτάει το εξής:

¨ Ποια ή άποψη σου για την μέθοδο “ Modern Method for Guitar, vol.1 “ του Berklee ?  Είναι καλή επιλογή για να μάθω μοντέρνα κιθάρα? ¨

Ωραία ερώτηση και σπάνια, ελπίζω να σε βοηθήσω. Τα συγκεκριμένα βιβλία τα οποία ήταν 3 κυκλοφορήσαν αν θυμάμαι καλά το 1962 ή 1963, σε εκείνη την φάση ήταν πάρα πολύ καλά βιβλία, νομίζω είναι ότι καλύτερο υπήρχε τότε για να συμμαζέψεις την μουσική γνώση από την πλευρά του μοντέρνου κιθαρίστα για τότε.

(1:00”) Η αλήθεια είναι όμως ότι από τότε έχει εξελιχθεί πάρα πολύ η κιθάρα, σκέψου ότι μιλάμε για μια εποχή στην οποία δεν ήταν καν γνωστοί ο Eric Clapton και ο Jimi Hendrix, η ροκ κιθάρα ήταν στα πρώτα της βήματα. Ως εκ τούτου δεν θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη μέθοδος αν μαθαίνεις ροκ κιθάρα, εάν αυτό είναι το μουσικό σου ιδίωμα, δεν είναι καλή. Υπάρχουν όμως πολύ καλύτερες μέθοδοι για την ροκ μέταλ κιθάρα και τα παρακλάδια της. Τώρα αν ασχολείσαι γενικότερα με την μουσική,  χωρίς να είναι κάποιο συγκεκριμένο είδος ή θες να μάθεις jazz κιθάρα, είναι μια αποδεκτή μέθοδος ακόμα και τώρα. Δεν είναι η καλύτερη που υπάρχει αλλά είναι μια αποδεκτή, σε μαθαίνει αρκετά πράγματα με τον σωστό τρόπο.

(2:00”) Υπάρχουν όμως τώρα πια, μην ξεχνάμε ότι έχουν περάσει 50 χρόνια, πολύ πολύ καλύτερες μέθοδοι για την διδασκαλία σε οποιοδήποτε είδος μουσικής. Μια καλή ερώτηση είναι για ποιο λόγο είναι συνηθισμένο να μελετάει κάποιος από αυτή την μέθοδο. Αυτό οφείλετε στο ότι οι καθηγητές των καθηγητών με τους οποίους κάνετε μαθήματα τώρα, είχαν μάθει με αυτή την μέθοδο, ήταν η μόνη μέθοδος που υπήρχε τότε. Οπότε ο καθηγητής για παράδειγμα είχε μάθει από τον καθηγητή του από αυτή την μέθοδο και μετά αυτό δεν αναβαθμίστηκε με τις καινούριες μεθόδους.

Αυτό λοιπόν είναι η ουσία, είναι μια μέθοδος η όποια ήταν πάρα πολύ καλή την δεκαετία του 60 την οποία κυκλοφόρησε αλλά τώρα πια είναι πραγματικά εκτός. Οπότε θα πρότεινα να κοιτάξεις κάτι πιο μοντέρνο και πιο εξελιγμένο, κάτι της τελευταίας δεκαετίας δηλαδή.

(3:00”) Ελπίζω να βοήθησα λοιπόν.

Αυτά από εμένα για σήμερα και τα λέμε στο επόμενο Ask the Guitar Coach.

Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info