Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Λόγω έλλειψης χρόνου δυσκολεύομαι να βελτιωθώ στην κιθάρα. Τι να κάνω?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο i-Tunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. Σήμερα έχουμε μια ερώτηση από τον φίλο μας τον Γιώργο ο οποίος λέει :

Θέλω να βελτιώσω το παίξιμο μου στην κιθάρα, αλλά δεν έχω πια τον χρόνο που είχα όταν ήμουν έφηβος. Δουλεύω, έχω ευθύνες και οικογένεια, τι να κάνω? Να τα παρατήσω?

Φίλε Γιώργο, παρ’ όλο που έχουμε ξανά ασχοληθεί με το θέμα από μια λίγο διαφορετική οπτική γωνία, αποφάσισα να απαντήσω και στην συγκεκριμένη ερώτηση, γιατί στο τέλος τις ερώτησης σου κάνεις πραγματικά την ουσιαστική διαφορά και λες “ Να τα παρατήσω?“. Kαι εδώ μπορώ να σε βοηθήσω πραγματικά, μπορώ να σου δώσω μια απάντηση την οποία ξέρω ότι έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να σε βοηθήσει και η απάντηση είναι η εξής, να μην τα παρατήσεις. Πάρα πολύ συχνά λόγο της δουλείας μου έρχομαι σε επαφή με κιθαριστές τα είχανε παρατήσει σε κάποια φάση,

(1:00”) ξαναξεκινήσανε ή συνέχισαν συνέχεια ή τα παράτησαν και δεν ξαναρχίσαν, οι οποίοι είναι τώρα 30 – 40 – 50 – 60 πολλές φορές και 65 χρονών και υπάρχει μια πολύ πολύ μεγάλη σταθερά, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση έως τώρα όπου άνθρωπος που τα παράτησε να μην το έχει μετανιώσει. Για την ακρίβεια ξέρω ότι θα φανεί υπερβολικό αλλά αυτό έχω παρατηρήσει, βλέπουν σαν την χειρότερη απόφαση της ζωής τους, την μοναδική απόφαση που έχουν χίλιο – μετανιώσει και που αν γύρναγαν πίσω θα την άλλαζαν, που παράτησαν την ενασχόληση με την μουσική. Όταν λέω ενασχόληση με την μουσική, δεν εννοώ ότι αποφάσισε να μη γίνει επαγγελματίας κιθαρίστας, αλλά ότι σταμάτησε να ασχολείται σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα. Σοβαρά δεν σημαίνει επαγγελματικά, το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα στο παρελθόν, σημαίνει όμως σοβαρά. Δυστυχώς είναι μέρος της Ελληνικής νοοτροπίας,

(2:00”) το ότι αν δεν ασχολούμαστε με κάτι που έχει σκοπό να φέρει κέρδος χρηματικό, τότε χάνουμε τον χρόνο μας. Αυτό είναι μια νοοτροπία η οποία έχει περάσει από τις προηγούμενες γενιές, στις οποίες είχε δημιουργηθεί για κάποιο λόγο, ήταν γενιές που είχαν ζήσει μετά την κατοχή, τις δύσκολες εποχές. Αλλά σε εμάς, παρ όλο που και τώρα περνάμε μια δύσκολη εποχή, δεν υπήρξε τέτοιο άμεσο πρόβλημα. Με πολύ απλά λόγια λοιπόν μην τα παρατήσεις, τόσο απλά, γιατί θα είναι κάτι το οποίο θα το μετανιώσεις. Συνέχισε την ενασχόληση με την κιθάρα όσο σου επιτρέπει ο χρόνος σου και η διάθεση σου και η οικονομική σου κατάσταση και μην σκεφτείς το να τα παρατήσεις. Αν τώρα πέρα από το να μην τα παρατήσεις σε ενδιαφέρει και το να βελτιώνεσαι με κάποιους γρήγορους σχετικά ρυθμούς, πραγματικά όπως και πάλι έχουμε ξαναφέρει ο μοναδικός τρόπος να πετύχεις αυτό, είναι να βρεις κάποιον εκπαιδευμένο καθηγητή, ο οποίος να σε βοηθήσει στο δρόμο σου.

(3:00”) Κάποιον άνθρωπο που θα δει ακριβώς τι ξέρεις να κάνεις καλά και τι δεν ξέρεις να κάνεις καλά και θα σου διορθώσει, θα σε βοηθήσει και θα σου εξελίξει το παίξιμο σου. Ειδικά στην ηλικία που είσαι και με λίγο χρόνο που έχεις για μελέτη αυτός είναι εντελώς μονόδρομος , πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτά λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα και το λέμε στο επόμενο Ask the Guitar Coach. Γεια χαρά!

 

 


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info