Καλησπέρα σε όλους!

Σήμερα θα δούμε σε τι ηλικία μπορεί κάποιος να πετύχει στο να μάθει κιθάρα…

” Είναι δυνατόν να γίνεις καλός κιθαρίστας, μόνο αν ξεκινήσεις από πολύ μικρή ηλικία ” μύθος ή αλήθεια??

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. Σήμερα ξεκινάμε με μια καινούρια μίνι σειρά μέσα στο  Ask The Guitar Coach, που αφορά μύθους και αλήθειες για την ηλεκτρική κιθάρα και την εκμάθηση της. Ο πρώτος λοιπόν μύθος είναι ο εξής :

Είναι δυνατόν να γίνεις καλός κιθαρίστας, μόνο αν ξεκινήσεις από πολύ μικρή ηλικία

Τι είναι λοιπόν αυτό ? Μύθος ή αλήθεια…. Μύθος! Δεν ισχύει αυτό το πράγμα, έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που άρχισαν σε αρκετά μεγάλη ηλικία, δεν μιλάω να είναι 50-60 χρονών, αλλά σίγουρα όχι από μικρά παιδάκια και τα κατάφεραν μια χαρά. Η νοοτροπία που έχει ένας μαθητής και ο τρόπος ο οποίος θα προσεγγίσει την εκμάθηση του έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ότι η ηλικία του.

(1:00”)  Μπορεί να ξεκινήσει από τα 7, από τα 17, τα 27 ,ακόμα από τα 37 για να μπορέσει να φτάσει τα αποτελέσματα και το επίπεδο στο οποίο θέλει. Γιατί τότε βλέπουμε όμως ότι συνήθως οι νεαροί είναι αυτοί οι οποίοι φέρνουνε τα αποτελέσματα που θέλουν μετά από μερικά χρόνια ? Δεν είναι κάποιος άλλος λόγος παρά τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας τους. Όταν κάποιος είναι  12 – 15 χρονών έχει την δυνατότητα, αν εξαιρέσεις το σχολείο του, όλη την υπόλοιπη μέρα να παίζει κιθάρα. Δηλαδή δεν έχει ούτε οικογενειακές υποχρεώσεις, ούτε άλλη δουλειά πέρα από το σχολείο του, ούτε τόσες πολλές παρέες, συνήθως στα 12 δεν έχει ούτε κοπέλα για να πρέπει να βγαίνει έξω και να χρειάζεται να κάνουνε πράγματα και η κοινωνική του ζωή είναι ναι μεν έχει τους φίλους του, αλλά είναι να πάνε να παίξουνε μπάλα ή να πάνε σε κάποιο σινεμά ή κάτι τέτοιο.

(2:00”) Όσο μεγαλώνει κάποιος, η ζωή του αρχίζει να μαζεύετε γύρω του…και να του κάνει ένα πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, άρα το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορεί να μάθει κάποιος κάτι στα 27 του, ίσα ίσα που έχω δει πολλές φορές ότι είναι και πιο εύκολο σε αυτή την ηλικία γιατί μπορεί να είναι πιο συγκεντρωμένος. Στα 27 όμως υπάρχουν πολύ περισσότερες προσδοκίες, ίσως και απαιτήσεις από τον κοινωνικό του περίγυρο για το που θα αφιερώνει τον χρόνο του, είναι πολύ πιο δύσκολο να βρει τον χρόνο για να μελετήσει. Επίσης ένας άλλος λόγος είναι ότι τα παιδιά που ξεκινάνε σε μικρή ηλικία έχουν τον χρόνο σε διάρκεια ετών να κάνουν τα λάθη τους και επειδή πάνε χαμένα χρόνια, άλλο είναι να πάει χαμένος ο χρόνος από τα 12 μέχρι τα 15 και άλλο να πάει χαμένος από τα 22 μέχρι τα 25 ή από τα 32 μέχρι τα 35. Αυτό αφορά όμως αυτούς που δουλεύουν ως αυτοδίδακτοι.

(3:00”) Δηλαδή όσοι έχουν κάποιον καθηγητή, ο οποίος να τους καθοδηγεί δεν θα έχουν πρόβλημα σε όποια ηλικία και αν είναι. Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν μην σας απασχολεί καθόλου η ηλικία στην οποία ξεκινάτε ή ξαναπιάνεται την κιθάρα, πραγματικά δεν έχει σημασία φροντίστε να κάνετε τα εξής 2 πράγματα, πρώτα από όλα και πιο σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε κάποιο είδος  Guitar Coaching, δηλαδή σε κάποιον καλό καθηγητή με τον οποίο να δουλεύετε μαζί και ο οποίος θα σας βοηθήσει στα συγκεκριμένα προβλήματα που έχετε εσείς και το 20 είναι να βρείτε κάποιο χρόνο στην διάρκεια της ημέρας ο οποίος να είναι σταθερός για την μελέτη της κιθάρας, για το πόση ώρα και τι και πως θα κάνετε σε αυτό τον χρόνο έχουμε αναφερθεί σε άλλο επεισόδιο του Ask The Guitar Coach.

Αυτά λοιπόν από εμένα τα λέμε στο επόμενο επεισόδιο. Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info