Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας !

Σήμερα θα απαντήσουμε στην εξής ερώτηση…

“Τι σκέφτομαι όταν αυτοσχεδιάζω στην κιθάρα ένα σόλο ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. Η σημερινή ερώτηση έρχεται από το  Youtube και τον φίλο τον Γιώργο, ο οποίος ρωτάει:

Γιάννη τι σκέφτεσαι όταν σολάρεις στη κιθάρα, όταν παίζεις έναν αυτοσχεδιασμό δηλαδή ?

Να λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση και θυμάμαι ότι αυτή την ερώτηση ακριβώς είχα και εγώ όταν ήμουν λίγο πιο νεαρός και ρωτούσα τους καθηγητές μου στο GIT. Η απάντηση να δούμε αν θα σε βοηθήσει φίλε Γιώργο. Στην πραγματικότητα την ώρα που αυτοσχεδιάζω δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο , σκέφτομαι ηχητικές χροιές. Δηλαδή είναι σαν έναν καμβά που θα πρέπει να τον γεμίσω, να έχω αποφασίσει τις αποχρώσεις που θα βάλω απάνω, και με αυτό τον τρόπο αρχίζω να αυτοσχεδιάζω.

( 1:00”) Αυτό τώρα ξέρω άτι ακούγεται πάρα πολύ γενικό και είναι μια  πραγματικότητα αυτό..αλλά για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει τα υπόλοιπα πράγματα στο μυαλό σου και στο παίξιμο σου, δηλαδή θα πρέπει να έχουν λυθεί τα τεχνικά θέματα καθώς και τα θέματα θεωρίας και εκφραστικότητας απάνω στην κιθάρα. Δεν γίνετε λοιπόν να σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή ότι χρειάζεσαι μια γρήγορη πολύ λεγάτη φράση και να κάθεσαι και να σκέφτεσαι πως το κάνουμε το λεγάτο  σε αυτές τις χορδές και ποια κλίμακα ταιριάζει ακριβώς. Για να μπορέσεις να φτάσεις στην φάση που θα σκέφτεσαι με χροιές, πρέπει να έχεις λύσει όλα τα προηγουμενα. Οπότε λοιπόν αυτός είναι ο τρόπος.

( 2:00” ) Προσπαθώ γενικά να μην σκέφτομαι την ώρα που παίζω κλίμακες συγχορδίες appegios, τεχνικές και τέτοια πράγματα αλλά να σκέφτομαι τον ήχο που θέλω να δημιουργήσω. Για τρίτη και τελευταία φορά υπόσχομαι να πω ότι για να μπορέσεις να το πραγματοποιήσεις, πρέπει να έχεις λύσει όλα τα προηγούμενα θέματα, δηλαδή να μην αναρωτιέσαι εκείνη την στιγμή για την τεχνική σου…για το πως θα κάνεις κάτι..να μην αναρωτιέσαι για την θεωρία  του τι θα πρέπει να κάνεις και να μην έχεις θέματα πάνω στην εκφραστικότητα πάνω στο όργανο με το οποίο θέλεις εσύ να την κάνεις πραγματικότητα όμως. Αυτά λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα ελπίζω να βοήθησα και τα λέμε την επόμενή φορά στο Ask The Guitar Coach.Γεια χαρά.


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info