Καλησπέρα σε όλους ! Σήμερα θα απαντήσουμε την εξής ερώτηση…

Σήμερα θα απαντήσουμε την εξής ερώτηση…

“Αν θέλουμε να αρχίσουμε να ξανασχοληθούμε με την κιθάρα, αλλά με την βοήθεια δασκάλου πλέον, πόσο καιρό θα μας πάρει να βελτιωθούμε ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach.Η σημερινή ερώτηση έρχεται από το Facebook, από τον φίλο Γιάννη ο οποίος ρωτάει : Γιάννη θέλω να ξαναρχίσω να ασχολούμαι με την κιθάρα αλλά αυτή την φορά πιο σοβαρά με δάσκαλο. Πόσο καιρό θα μου πάρει να γίνω καλός και να βελτιώθω αρκετά?

Πολύ ωραία ερώτηση και αρκετά συνηθισμένη, δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω πάρα πολύ. Όταν ένας καθηγητής δει το επίπεδο σου μπορεί να καταλάβει που βρίσκεσαι αυτή την στιγμή, αλλά αυτή την στιγμή εσύ έχεις φτάσει εκεί παίζοντας 10 χρόνια κιθάρα με τρόπο και ρυθμούς που ήθελες εσύ και με την σειρά που έτυχε να βρεις τα διάφορα διδακτικά υλικά μπροστά σου. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος με το οποίο ένας καθηγητής που σε βλέπει για πρώτη φορά να σου πει με πιο τρόπο και τι ρυθμό θα βελτιώνεσαι.

(1:00”) Όποιος σου αναφέρει ότι θα βελτιώνεσαι με τον συγκεκριμένο ρυθμό σου λέει ψέματα.  Για να μπορέσει να στο πει αυτό το πράγμα πρέπει να σε δει αρκετές φορές ώστε να κατανοήσει την δυνατότητα σου να απορροφάς καινούρια δεδομένα ύλης.  Δηλαδή είναι τελείως διαφορετικό το πως έφτασες  μέσα  σε 10 χρόνια να παίζεις, με το τι ρυθμό θα χρειαστείς για να μάθεις κάτι καινούριο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση άρα?Κάνεις το εξής, πας στον καθηγητή, παίζεις τα παραδείγματα που έχεις προετοιμάσει για να δει το επίπεδο σου εκείνη την στιγμή και του δίνεις τουλάχιστον 1 μήνα, 4 τουλάχιστον μαθήματα για να καταλάβει και εκείνος το επίπεδο σου. Τα υλικά αυτά καλό θα ήταν να  είναι από πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

(2:00”) Στο τέλος του μήνα αυτού, τότε τον ρωτάς πως με βλέπεις να προχωράω και πόσο γρήγορα θα μπορέσω να βελτιωθώ και να φτάσω τους στόχους μου. Ετσι απλό είναι το συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς δεν γίνεται με το που θα σε δει κάποιος να σου πει πόσο γρήγορα θα βελτιωθείς Αυτά λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα ελπίζω να βοήθησα και τα λέμε την επόμενή φορά στο Ask The Guitar Coach.Γεια χαρά.


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info