Καλησπέρα σε όλους τους αγαπητούς φίλους μας! 

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας της  μελέτης… Η ερώτηση που θα απαντήσουμε είναι…

“Πρέπει να μελετάω μονίμως πολλές ώρες κιθάρα ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach.

Η σημερινή ερώτηση έρχεται από τον φίλο Γιάννη και είναι η εξής : Ξέρω ότι πρέπει να παίζω πολλές ώρες αλλά σε λίγα χρόνια δε θα γίνεται γιατί θα δουλεύω κανονικά. Είναι χαμένο παιχνίδι το όλο θέμα? Τι μπορώ να κάνω?

Λοιπόν φίλε Γιάννη για να το εξηγήσουμε αυτό και να μπορέσω να στο εξηγήσω, πρέπει να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα σε μελέτη βελτίωσης και σε μελέτη διατήρησης της ικανότητας Δηλαδή άλλη μελέτη είναι η προσπάθεια που χρειάζεται κάποιος για να βελτιωθεί σε κάτι και άλλη είναι αυτή η οποία χρειάζεται απλά για να παραμείνεις σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο. Όταν μελετάς για να βελτιωθείς στην κιθάρα, χρειάζονται πραγματικά πολλές ώρες και αυτό όπως έχουμε ξαναπεί, είτε δουλεύεις με καθηγητή, είτε δουλεύεις μόνος σου, είτε με οποιαδήποτε μεθοδολογία και αν χρησιμοποιείς σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο.

(1:00”) Ναι το να έχεις έναν δάσκαλο θα σε βοηθήσει μειώνοντας τον χρόνο, αλλά και πάλι χρειάζεται πολλές πολλές ώρες. Λίγο το stress που έχεις όταν προσπαθείς να βελτιωθείς, λίγο το ψάξιμο το οποίο γίνετε αριστερά και δεξιά, συν τις πρακτικές ώρες που χρειάζονται για την βελτίωση του παιξίματος, οι ώρες αυτές μαζεύονται στο τέλος.Μην ξεχνάμε ότι όταν μελετάμε για μάθουμε κάτι υπάρχουν και αρκετοί διαφορετικοί τομείς τους οποίους κοιτάς ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κοιτάς. Υπάρχει η τεχνική, θεωρία, να μάθεις τις συγχορδίες σου, το να μάθεις να διαβάζεις παρτιτούρα ή τουλάχιστον οδηγούς .Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά αλλά τα οποία θα αναλυθούν σε άλλο επεισόδιο. Άρα λοιπόν είναι αρκετά εύκολο να χρειάζεσαι 4 με 8 ώρες την ημέρα, αρκετά εντατικής και έντονης μελέτης, για να μπορείς να κρατάς μια σταθερή ανοδική πορεία.

(2:00”) Αυτό το πρόγραμμά 4-8 ώρες την ημέρα είναι ξεκάθαρο ότι  είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάντα Δηλαδή ναι μεν μπορεί να το κάνει κάποιος για κάποιους μήνες ή και χρόνια μερικοί. Αλλά δεν μπορεί να είναι για πάντα. Κάποια στιγμή θα υπάρξουν και οι δουλειές και οι υποχρεώσεις όπως και εσύ είπες, ευτυχώς εδώ πέρα έχω κάποια καλά νέα. Αν καταφέρεις και έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο για να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο ο χρόνος που χρειάζεται είναι πολύ πολύ λιγότερος, δηλαδή πρακτικά με μισή με μια ώρα την ημέρα θα είσαι οκ.Το οποίο όπως καταλαβαίνεις είναι τεράστια διαφορά, από τις 4 με 8 ώρες που είναι χρήσιμες για την δελτίωση σου. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να κατανοήσεις καλύτερα.Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 χωριά τα οποία θέλουμε να τα ενώσουμε με έναν δρόμο, για να φτιαχτεί αυτός ο δρόμος στην αρχή χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια , για την διαδικασία αρχικής κατασκευής του..μπουλντόζες κλπ και όλο αυτό να γίνει ένας δρόμος.

(3:00 ”) Αν αυτό τον δρόμο τον αφήσεις για λίγα χρόνια, θα έχει κάποιες μικροζημιές, χώματα, πεσμένες πέτρες κλπ να χάσει σε γενικές γραμμές , το άρωμα του καινούριου. Αλλα όποτε θες να τον ξανά χρησιμοποιήσεις , το μόνο που θα χρειαστεί είναι κάποιες ώρες καθάρισμα..και θα είναι εκεί που ήταν και παλιά. Έτσι ακριβώς δουλεύει και το θέμα με την μάθηση, δηλαδή ουσιαστικά χρειάζεται μια φορά να κάνεις την δουλειά και μετά απλά να φροντίζεις να κρατάς τον δρόμο σχετικά καθαρό με μια βασική διατήρηση. Άρα τα καλά νέα είναι ότι τα 4ώρα και τα 8ώρα δεν θα είναι για πάντα. Οπότε με 30-60 λεπτά ημερήσια είναι απόλυτα εφικτό να διατηρήσεις το παίξιμο σου σε όσο υψηλό επίπεδο και αν έχεις φτάσει.

(4:00 ”) Αρα τώρα που είσαι μικρός δώσε πραγματικά πόνο…ώστε να μπορέσεις να φτάσεις όσο πιο γρήγορα στο επίπεδο που θέλεις και μετά θα μπορέσεις με ελάχιστο χρόνο καθημερινά να μείνεις στο επίπεδο που επιθυμούσες. Ελπίζω να σε βοήθησε η απάντηση μου και τα λεμέ στο επόμενο Ask The Guitar Coach.  Γεια χαρά .


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info