Καλησπέρα σε όλους.

Στο επεισόδιο 42 θα δούμε τι γίνεται με την προβολή στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα websites & facebook fanpages.

“Χρειάζομαι δικό μου Web site ή είναι αρκετό ένα Facebook Fan Page  ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. H σημερινή ερώτηση έρχεται από τον φίλο μας τον Σπύρο και ειναι η εξης : Γιάννη πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας live μουσικός μια ξεχωριστή ιστοσελίδα ή είναι ΟΚ απλά να έχει ένα Facebook Fanpage ή Facebook Profile και γιατί το λες αυτό?  

Άλλη μια ερώτηση για τα θέματα του promotion και του music business κάτι το οποίο από ότι φαίνεται έχει γίνει πολύ της μόδας.Η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος να έχει μια Ιστοσελίδα δικιά του, και να είναι αφιερωμένο στο Όνομα brand που θέλει να προωθήσει. Δηλαδή όπως και έχουμε ξαναπεί αν το όνομα της μπάντας ή του καλλιτέχνη είναι πχ Ιωάννης Αναστασσάκης η σελίδα αυτή θα έχει το ίδιο όνομα ακριβώς.Ποιος είναι όμως ο βασικός λόγος για να έχεις μια δική σου προσωπική ιστοσελίδα?

(1:00”) Ο βασικός λόγος είναι ότι έχεις τον έλεγχο του τι έχεις μέσα σε αυτή την σελίδα. Τι ανεβάζεις, τι κατεβάζεις και κανείς δεν μπορεί να την πειράξει και κανένας δεν μπορεί να σου βάζει απαγορευτικά πράγματα για να κάνεις το branding που επιθυμείς στο διαδίκτυο. Όπως έχουμε δει όλοι μας που ήμασταν εδώ πριν 6-7 χρόνια από την εποχή του My Space είχαμε δει μια μεγάλη προσπάθεια όλοι οι μουσικοί να ανεβάσουμε στον προσωπικό μας χώρο εκεί ..τις δουλείες μας και το μουσικό προφίλ μας …αλλά μετά από λίγα χρόνια έχασε την δύναμη του όσο αναφορά το παγκόσμιο δίκτυο. Μετά όλοι μας δημιουργήσαμε προφίλ μέσα στο Facebook, μεγάλη προσπάθεια για το προμοτιον της μπάντας και του κάθε καλλιτέχνη μέσα στο Facebook, έξοδα για την διαφήμιση της σελίδας, έξοδα για διάφορες ρυθμίσεις μέσα σε αυτήν και στο τέλος το Facebook άλλαξε τους κανόνες και αυτοί που δεν πληρώνουν διαφημίσεις δεν μπορούν να έχουν την σωστή επαφή που χρειάζεται

(2:00”) Aυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί αν έχεις μια δικιά σου σελίδα, με το δικό σου όνομα, όπου ελέγχεις εσύ την επικοινωνία με τους ανθρώπους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την μουσική σου. Ο επόμενος λόγος που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός είναι ότι μπορείς να την φτιάξεις όπως θέλεις και να πουλάς την μουσική σου από εκεί. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι και από το Facebook να το κάνεις αυτό και από άλλες πλατφόρμες, αλλά πραγματικά είναι πολύ καλύτερό να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης, γιατί οι κανόνες  στις διάφορες πλατφόρμες συνέχεια αλλάζουν. Ο τρίτος και τελευταίος λόγος, είναι ότι φαίνεται πάρα πολύ επαγγελματικό σε εν δυνάμει συνεργάτες, δηλαδή δείχνει ότι η μπάντα αυτή, ο καλλιτέχνης αυτός είναι σοβαρός και έχει ασχοληθεί με το να φτιάξει ένα δυνατό online προφίλ. Δείχνει δηλαδή ότι έχεις κάνει μια επένδυση στον εαυτό σου και στην μουσική σου αρκετά σοβαρή.

(3:00”)  Τώρα έχοντας προαναφέρει όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να έχει φανεί ότι είναι απαραίτητο να έχεις φτιάξει μια απίστευτη ιστοσελίδα με 2-3 designers και developers κ.λ.π. Όχι αυτό το πράγμα δεν ισχύει, ένα έτοιμο template φτιαγμένο πάνω στην πλατφόρμα του wordpress είναι υπεραρκετό για να μπορέσεις να το αντέξεις οικονομικά και να κάνει την δουλεία για την οποία προορίζετε. Υπάρχουν πάρα πολλά δωρεάν εργαλεία μέσα στην πλατφόρμα για να παίξεις για παράδειγμα αυτόματα το video και πολλά άλλα, όπως επίσης και να πουλήσεις την μουσική σου. Μην ξεχνάς ότι ο βασικός λόγος για να υπάρχει η ιστοσελίδα αυτή, είναι για να δείχνει το τι κάνεις και του τι μπορείς να κάνεις και όλα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά με ελάχιστα έξοδα.

(4:00”) Τέλος …Ναι φτιάξε μια δίκια σου σελίδα, πιστεύω ότι είναι σημαντικό, αλλά με μια καλή έτοιμη οικονομική λύση θα σου φέρει τα αποτελέσματα που ήθελες για να πας στο επόμενο επίπεδοΕλπίζω να σε βοήθησε η απάντηση μου και τα λεμέ στο επόμενο Ask The Guitar Coach.  Γεια χαρά .


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info