Καλησπέρα σε όλους.

Το σημερινό θέμα που θα σας βοηθήσω να λύσετε έχει να κάνει με το προμοτάρισμα, πιο συγκεκριμένα…

“Πως προμοτάρω τον εαυτό μου ως κιθαρίστα  ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. H σημερινή ερώτηση έρχεται από το Fan page to Facebook και είναι: Γιάννη παίζω εδώ και 8 χρόνια και πιστεύω ότι είμαι έτοιμος Rock / Metal κιθαρίστας. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να προμοτάρω τον εαυτό μου επαγγελματικά?

Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση σήμερα η οποία πιστεύω θα βοηθήσει αρκετό κόσμο. Ο πιο καλός τρόπος σε πρώτη φάση για κάποιον επαγγελματία κιθαρίστα θα είναι το ξεκαθαρίσει τι είδους καριέρα θα θέλει να κάνει και ανάλογα με την καριέρα που θα επιλέξει με αυτόν τον τρόπο να προμοτάρει τον εαυτό του. Θα θεωρήσω λοιπόν ως δεδομένο ότι από την στιγμή που λες ότι είσαι έτοιμος rock / metal κιθαρίστας η καριέρα που θα ήθελες είναι να κάνεις ιδανικά τουλάχιστον είναι του να παίζεις κάποια live με κάποια μπάντα είτε στην χώρα σου είτε στο εξωτερικό.

(1:00”)Για να το πετύχεις αυτό ο πιο καλός τρόπος για να κάνεις τον βασικό σου προμότιον είναι μέσω του Youtube και μέσω video γενικότερα. Δηλαδή ένα κανάλι στο youtube με το δικό σου επαγγελματικό όνομα, όχι το ονοματεπώνυμο σου εκτός αν είναι αυτό το καλλιτεχνικό όνομα που έχεις. Από εκεί και πέρα τώρα αυτό που θα ενδιαφέρει μια μπάντα του εξωτερικού για να σε δει , είναι το να δει πως παίζεις, να δει το πως μπορείς να σταθείς σε μια σκηνή και να δει και τις ικανότητες σου σε θέματα σύνθεσης, αυτοσχεδιασμού κ.λ.π.Η πρόκληση τώρα είναι πως θα δείχνεις όλα αυτά τα πράγματα μέσω του καναλιού σου στο youtube. Πριν πάμε σε συγκεκριμένες συμβουλές εννοείται πως θα έχεις συνδέσει τον λογαριασμό αυτόν με κάποιο e-mail  και με κάποιο fanpage ή ιστοσελίδα. Άλλα το email είναι το πιο σημαντικό για λόγους επικοινωνίας.

(2:00”) Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα επαγγελματικό video clip. Το επαγγελματικό video clip από κάποιο δικό σου κομμάτι θα δείξει στην μπάντα που εν δυνάμει θα θέλει να σε πάρει το πως θα φαίνεσαι πάνω στην σκηνή και πως θα φαίνεται όταν θα παίζεις κιθάρα …σε γενικές γραμμές την σκηνική σου παρουσία δηλαδήΜε αυτό τον τρόπο μπορεί να καταλάβει ο άλλος πολύ πολύ περισσότερα πράγματα από ότι να ακούσει απλά την μουσική σου. Αυτή την στιγμή δεν είναι κάτι ακριβό το να κάνεις το δικό σου video clip, δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο balance και σίγουρα κράτα το απλό, δηλαδή περισσότερο εσύ πως φαίνεσαι όταν παίζεις κιθάρα. Έτσι ώστε οτιδήποτε μπάντα ενδιαφερθεί για εσένα πιθανώς να μπορεί να δει το πως θα φαίνεσαι

(3:00”) Το επόμενο θέμα το οποίο θα πρότεινα να υπάρχει μέσα στο κανάλι σου θα ήθελα να είναι live παίξιμο. Αυτό που λέω πάντα λοιπόν στους μαθητές μου είναι ότι εφόσον έχουμε μια μπάντα η οποία θέλουμε να την τρέξουμε επαγγελματικά, να φροντίσουμε να κλείσουμε κάποια live, έτσι ώστε να τραβήξουμε video και αυτά σε επαγγελματικό επίπεδο όσο είναι εφικτό, για να μπορέσουν αυτό να το μοντάρουνε και να το έχουν στο κανάλι τους. Έτσι ώστε αν ενδιαφερθεί κάποιος για την μπάντα, να δει την συμπεριφορά και το στυλ τους live. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε επίπεδο μεμονωμένου μουσικού, δηλαδή αν παίζεις σε κάποια μπάντα φρόντισε να έχεις κάποια video από το παίξιμο σου live, όχι video clip μόνο live , τα οποία να αναρτηθούν στο δικό σου προσωπικό κανάλι Youtube.  Αυτό θα βοηθήσει πολύ πολύ περισσότερο κάποιον πιθανό συνεργάτη, από ότι άλλο μπορεί να έχεις κάνει.Πάμε τώρα στο τρίτο πράγμα το οποίο πρέπει να έχει το κανάλι σου.

(4:00”) Είναι τα playthroughs, εφόσον έχεις δική σου μουσική είτε είναι instrumental είτε είναι vocal, είναι πολύ καλό να τα χρησιμοποιήσεις Αυτά είναι μια πολύ μεγάλη μόδα αυτή την στιγμή στην ηλεκτρική κιθάρα όπου κάποιος που έχει κάνει ένα κομμάτι, κάθεται και παίζει live το κομμάτι με ένα back track από πίσω μπροστά από μια κάμερα, έτσι ώστε να φαίνονται τα καθαριστικά μέρη που χρειάζονται. Το καλό με τα playthroughs είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να τα κάνεις στα δικά σου κομμάτια, δηλαδή έχουμε περιπτώσεις που άνθρωποι που είχανε κάνει playthroughs σε κομμάτια από κάποιες γνωστές μπάντες, οι μπάντες αυτές τους πήραν μαζί τους σε κάποια tour επειδή χρειάζονταν κάποιον κιθαρίστα. Γιατί πάρα πολλές φορές μπορεί μια μπάντα να δει το δικό σου παίξιμο, να πει καλά παίζει αυτός ο κιθαρίστας, αλλά θα μπορέσει να παίξει τα δικά μας κομμάτια!? Και πραγματικά αυτό είναι κάτι το οποίο θα τους έχει προβληματίσει Αν εσύ έχεις προετοιμάσει το έδαφος και τους αποδείξεις με τις ικανότητες σου ότι μπορείς , τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ πιο εύκολα

(5:00”) Ένα τελευταίο λοιπόν το οποίο καλό θα είναι να υπάρχει στο κανάλι σου εφόσον έχεις κάνει όλα τα υπόλοιπα, να έχεις και μια εικόνα ωραία γραφιστική και φωτογραφική από studio ή από live perfomance.Αυτό και πάλι θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν να δουλέψουν μαζί σου, να δούνε το πως είσαι αλλά πιο σημαντικό θα δούνε και τις ικανότητές σου σε θέματα σύνθεσης .Σημαζεύοντας λοιπόν όλη αυτή την κουβέντα, ο βασικός σκοπός είναι να μπορέσεις να δείξεις μέσα από το κανάλι σου αυτό τι μπορείς να προσφέρεις σε μια μπάντα, έτσι ώστε κάποια πιθανότατα έτοιμη μπάντα, περισσότερο συχνά από το εξωτερικό, να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για πιθανή συνεργασία.

(6:00”) Σαν τελευταία πολύ μικρή συμβουλή θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια δική σου επαγγελματική κάρτα η οποία να γράφει το email σου, το youtube channel, καθώς επίσης και το τηλέφωνο επικοινωνίας Πολλές φορές κάποιοι μουσικοί δεν είναι υπέρ του να έχουν μια κάρτα, επειδή λένε ότι δεν χρειάζεται επειδή είμαστε καλλιτέχνες, αλλά από την στιγμή που θες να κάνεις κάτι επαγγελματικό είναι απαραίτητο για να έχει εύκολα ο παραλήπτης της κάρτας όλα τις πληροφορίες για να σε βρει άνετα.Η συγκεκριμένη ανάλυση νομίζω καλύπτει όλη την γκάμα των πραγμάτων που χρειάζεται κάποιος να κάνει όσο αναφορά το promotion ενός καλλιτέχνη.Ελπίζω να σε βοήθησε η απάντηση μου και τα λεμέ στο επόμενο Ask The Guitar Coach.  Γεια χαρά .


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info