Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας. Η σημερινή ερώτηση είναι :

“Ποια η γνώμη σου για το γρήγορο/τεχνικό κιθαριστικό παίξιμο?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Για όσους προτιμάνε τα podcasts εδώ θα βρείτε το link για το Ask the Guitar Coach Podcast στο iTunes!

Κάντε Subscribe ΚΑΙ θυμηθείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ώστε να  απαντηθούν στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the Guitar Coach. Η σημερινή μας ερώτηση είναι η εξής:
¨Ποια η γνώμη σου για το γρήγορο/τεχνικό κιθαριστικό παίξιμο?¨

Ενδιαφέρουσα ερώτηση λίγο δύσκολη στην απάντηση, είναι σαν να με ρωτάς πια είναι η γνώμη μου για το αλάτι. Είναι καλό ή κακό, δεν είναι καλό ή κακό, εξαρτάται που και πόσο το χρησιμοποιείς Υπάρχουν φαγητά που χωρίς αλάτι είναι αρκετά άνοστα, υπάρχουν άλλα που αν βάλεις αλάτι γίνονται αυτό που λένε οι γονείς μου λύσσα, δηλαδή δεν είναι πλέον νόστιμα. Εξαρτάται και από την ποσότητα, δηλαδή μπορεί ένα φαγητό να χρειάζεται αλάτι και να βάλεις παραπάνω από ότι χρειάζεται και να το χαλάσεις.
(1:00”) Έτσι ακριβώς είναι και με την ταχύτητα λοιπόν. Δεν είναι καλό ή κακό το γρήγορο παίξιμο είναι ένα εργαλείο το οποίο κάποιες φορές το χρησιμοποιούμε και κάποιες δεν το χρησιμοποιούμε. Ο βασικός ρόλος ύπαρξης της ταχύτητας στο μουσικό παίξιμο, όχι μόνο στην κιθάρα σε οποιοδήποτε όργανο, είναι η δημιουργία συναισθηματικής έντασης. Δηλαδή εκεί που έχουμε μια αργή φράση έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα και αυτό δημιουργεί συναισθηματική ένταση. Ανάλογα που βρισκόμαστε στο κομμάτι μπορεί να είναι θετική αλλά και αρνητική, να είναι stressfull να είναι stressed η ένταση αυτή. Άρα είναι καθαρά θέμα γούστου Υπάρχουν περιπτώσεις από κιθαρίστες που χρησιμοποιούν την ταχύτητα όπως είπαμε σαν το αλάτι σε σωστά σημεία σε σωστές ποσότητες και δημιουργούν μια πολύ ωραία γεύση ένα πολύ ωραίο θετικό αποτέλεσμα.
(2:00”) Υπάρχουν και άλλοι που το παρακάνουν και το τελικό ζητούμενο δεν είναι τόσο όμορφο σαν αποτέλεσμα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φέρουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα όπως είναι να χρησιμοποιήσουμε χρωματικές νότες ή νότες έξω από την τονικότητα στην οποία είναι γραμμένη το συγκεκριμένο κομμάτι. Εν κατακλείδι λοιπόν η ταχύτητα και το γρήγορο παίξιμο δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό εξαρτάται από το που και πόσο χρησιμοποιείτε από τον εκάστοτε παίχτη.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα τα λέμε την επομένη φορά στο επόμενο Ask the Guitar Coach.
Γεια χαρά!


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info