Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της κιθάρας. Σήμερα, θα δούμε την εξής  ερώτηση

“Να πάρω καλή κιθάρα τώρα ή όταν γίνω καλύτερος ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0.00”)Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο  ask the guitar coach. Είμαι ο Γιάννης Αναστασάκης και μαζί μου σήμερα έχω τον Σπύρο, παλιό μαθητή και καλό φίλο. Η σημερινή ερώτηση μας έρχεται από το Χρήστο που λέει,

” Όπως και όλοι αυτή την περίοδο, έτσι και εγώ έχω θέμα πλέον με τα χρήματα, έχω βάλει κάποια λεφτά στην άκρη αλλά αναρωτιέμαι αν είναι καλή στιγμή να αγοράσω μια πραγματικά καλή κιθάρα ή να περιμένω να γίνω καλύτερος, να ανέβω επίπεδο για να πάρω τότε την κιθάρα;”.

Είναι μια ερώτηση την οποία μέχρι ενός σημείου την έχουμε ξανακαλύψει, αλλά περιληπτικά θα αναφερθώ σε αυτό το θέμα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το φίλο μας το Χρήστο. Λοιπόν Χρήστο το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι μια κιθάρα δεν την παίρνεις ως επιβράβευση των προσπαθειών σου για να γίνεις καλός, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας της βελτίωσης. Θα σου πω το αγαπημένο μου το παράδειγμα το οποίο έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, το οποίο ναι μεν είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι, αλλά είναι πολύ ξεκάθαρο.

(1.03”) Όταν μια ομάδα θέλει να παίξει και να πάρει ένα πρωτάθλημα, ο προπονητής τους δεν τους λέει, λοιπόν παιδιά αν βγάλετε καλή βαθμολογία, αν κερδίσετε, αν βάλετε γκολ, αν πάρετε το πρωτάθλημα, τότε θα σας πάρουμε καλές φόρμες και καλά παπούτσια  και θα βρούμε ένα χώρο για να γυμνάζεστε. Όλα αυτά τα πράγματα είναι μέρος της διαδικασίας για να πάρουν το πρωτάθλημα. Τι θέλω να σου πω όσο αφορά τη μουσική και τη κιθάρα, γι’ αυτό το θέμα, το να έχεις μια καλή κιθάρα, δεν είναι επιβράβευση τ’ ότι έγινες καλος κιθαρίστας, είναι μέρος της διαδικασίας της βελτίωσης σου. Μια καλή κιθάρα θα σου δώσει την σωστή απόκριση στις νότες, τον καλό ήχο, θα προστατεύσει τα χέρια σου από πιθανούς τραυματισμούς και γενικότερα θα σε βοηθήσει να φτάσεις στους στόχους σου πιο γρήγορα.

(1.54”) Πολύς κόσμος αποφεύγει να πάρει την καλή-ακριβή κιθάρα στην αρχή, γιατί ιδιαίτερα οι γονείς που συνήθως βάζουν τα χρήματα, φοβούνται ότι μπορεί το παιδί να τα παρατήσει. Αυτό είναι ένα μικρό ρίσκο ειδικά αν είναι  πολύ αρχή, αλλά αν το παιδί παίζει ήδη ένα-δυο χρόνια, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην πάρει ένα καλό όργανο. Ελπίζω να βοήθησα το φίλο μας το Χρήστο και τα λέμε στο επόμενο ask the guitar coach (2.22”).

 

Γεια χαρά.


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info