Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μας . Η σημερινή ερώτηση είναι…

“Τι είναι τα SPONSORINGS και πως να τα αποκτήσετε ?”

Δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

To subscribe to the Ask the Guitar Coach in YouTube, please use the following link:
Ask the Guitar Coach – YouTube Playlist

Αν σου αρέσει να ακούς podcasts – εδώ θα βρεις το link για το “Ask the Guitar Coach” podcast

Κάνε Subscribe και στείλε μου όλες τις ερωτήσεις σου ώστε να τις απαντήσω στα επόμενα επεισόδια.

https://itunes.apple.com/us/podcast/ask-the-guitar-coach-greek-edition/id1251921056?mt=2

Transcription – Απομαγνητοφώνηση

(0:00”) Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στο σημερινό επεισόδιο του Ask the guitar coach. H σημερινή ερώτηση έρχεται από το Fan page to Facebook και είναι: Γιάννη ακούω συχνά για τα Sponsoring και μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Τι ακριβώς είναι αυτό, εσύ πως τα έχεις πάρει τα sponsoring που έχω δει ότι έχεις και πως θα με συμβουλεύς να προχωρήσω στο να πάρω?

Ωραία ερώτηση από τον φίλο μας και είναι μακριά από τις συνηθισμένες ερωτήσεις για την κιθάρα και πάει περισσότερο στο music business που είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό θέμα για την επαγγελματική επιτυχία ενός κιθαρίστα. Λοιπόν τα sponsoring έχουν πάρα πολλές διαφορετικές κατηγορίες για την ακρίβεια είναι περίπου 7, αλλά δεν θα ασχοληθούμε με όλες σήμερα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα sponsoring πού έχουν σχέση με τον εξοπλισμό.

(1:00”) Όσο αφορά τον εξοπλισμό υπάρχουν τριών ειδών sponsorings. Υπάρχουν τα τοπικά, τα εθνικά και τα διεθνή. Τα διεθνή χωρίζονται σε παγκόσμια αλλά και σε συγκεκριμένη ήπειρο, δηλαδή κάποιοι καλλιτέχνες σπονσοράρονται από μια εταιρία στην Ευρώπη, κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες από την ίδια εταιρία στην Αμερική για παράδειγμα,Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με την 1η κατηγορία τα τοπικά Sponsorings. Στην περίπτωση αυτών , ουσιαστικά το ένα μαγαζί ή μια αντιπροσωπία που έχει έδρα σε μια πόλη, μπορεί να είναι στην Θεσσαλονίκη ή Λάρισα ή Αθήνα συνεργάζεται με κάποιον μουσικό και συνήθως του δίνουν μια μεγάλη έκπτωση στα προϊόντα μιας εταιρίας στην οποία είναι εισαγωγέας. Για παράδειγμα, ας πάρουμε τα πετάλια τα direct που είναι γνωστή μάρκα του εξωτερικού.

(2:00”) Κάποιος είναι ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος και υπάρχουν και κάποια καταστήματα που συνεργάζονται σε διαφορετικές πόλεις. Σε κάθε λοιπόν από αυτές τις πόλεις συνεργάζεται το κατάστημα με κάποιον κιθαρίστα όπου του δίνει τον εξοπλισμό αυτόν σε χαμηλότερη τιμή από την συνηθισμένη, από 20-50 % έκπτωση και με αυτόν τον τρόπο γίνετε η συνεργασία, που είναι ένα τοπικό sponsoring. Τα τοπικά sponsoring δεν είναι επίσημα sponsoring, επειδή δεν περνάνε από την μαμά εταιρία, ούτε καν από τον εθνικό αντιπρόσωπο. Περνάνε μόνο από το τοπικό κατάστημα.Πάμε στην δεύτερη κατηγορία η οποία είναι τα εθνικά sponsorings, σε αυτή την περίπτωση ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος μιας εταιρίας στην χώρα πχ στην Ελλάδα αποφασίζει ότι θέλει να συνεργαστεί με κάποιον κιθαρίστα και του δίνει μια πολύ καλύτερη τιμή ή και σε κάποιες περιπτώσεις δωρεάν κάποιο ή κάποια όργανα.

 (3:00”) Με τον όρο όμως αυτός ο κιθαρίστας να τα χρησιμοποιεί στα live του και στις ηχογραφήσεις του, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ο καλλιτέχνης προμοτάρει την αντίστοιχη εταιρία.Η τρίτη και κατά την άποψη μου η πιο ενδιαφέρουσα συνεργασία είναι τα διεθνή sponsoring. Σε αυτή την περίπτωση ο καλλιτέχνης έχει τις σχέσεις του με την μαμά εταιρία και η οποία συνήθως βρίσκετε σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Εκεί όλες οι συνεννοήσεις γίνονται πέρα από τους αντιπροσώπους και πέρα από τα καταστήματα και εκεί πραγματικά έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες και για networking και για πιο ουσιαστικές επαγγελματικές συνεργασίες.

(4:00”) Εκεί και πάλι συνήθως η περίπτωση είναι ότι ή παίρνει ο κιθαρίστας ένα όργανο με πάρα πολύ μεγάλη έκπτωση, δηλαδή τουλάχιστον 50 % ή στις περισσότερες των περιπτώσεων εντελώς δωρεάν.Πηγαίνοντας λοιπόν στο δεύτερο μέρος της ερώτησης, από πότε και πως ασχολήθηκα εγώ προσωπικά με τα sponsorings, εγώ πήρα το 1ο μου sponsoring σε πολύ μικρή ηλικία , το 1996 αν θυμάμαι καλά. Ήταν από τις χορδές bull strings, καθώς και τους ενισχυτές Air από όταν ήμουν στην Αμερική. Είναι σημαντικό να καταλάβει κάποιος ότι εφόσον ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέμα της μουσικής , οι συνεργασίες με εταιρίες μουσικού εξοπλισμού είναι κάτι αρκετά σημαντικό το οποίο κάλο είναι να γίνετε και να υπάρχει και μια πρόοδος. Οπότε κάποια μεγάλα ονόματα που συνεργάζομαι δεν είναι κάτι που ξεκίνησε από την αρχή έτσι, ήτανε μια διαδικασία που έγινε με τα χρόνια.

(5:00”) Αυτή την στιγμή οι βασικοί μου σπόνσορες στις κιθάρες είναι η Ibanez και η Schekter. Από ενισχυτές με την line 6. Καθώς επίσης σε επίπεδο πολύ εφέ με την Roland και την T-Rex.Τώρα το πως θα μπορέσεις να πάρεις και εσύ κάποια sponsoring, το πιο σημαντικό που έχω να σου πω χωρίς να πάμε σε συγκεκριμένα πράγματα, είναι ότι πρέπει να δει με ποιον τρόπο μπορείς να είσαι εσύ χρήσιμος στην συγκεκριμένη εταιρεία , και αυτός είναι και ο τρόπος όπου θα έρθεις σε επικοινωνία με την εταιρία. Οι εταιρίες που δίνουν τον εξοπλισμό είναι επαγγελματικές μονάδες, σκοπός τους δεν είναι να υποστηρίζουν τον κάθε πιτσιρικά που αποφάσισε να παίξει κιθάρα ή που αποφάσισε να τραγουδήσει. Για να σε υποστηρίξουν θα πρέπει να δούνε κάποια συγκεκριμένη αξία σε εσένα και εσύ δική σου δουλειά είναι να βγάλεις προς τα έξω αυτή την αξία και να τους την κάνεις πολύ πολύ ξεκάθαρη.

(6:00”) Ελπίζω να σε βοήθησε η απάντηση μου και τα λεμέ στο επόμενο Ask The Guitar Coach.  Γεια χαρά .


Click the button below to receive a FREE information PDF about Ioannis Anastassakis’

Electric Guitar Coaching, available WORLDWIDE!

Join our amazing,thriving online community of developing guitarists and start working towards your music goals!

Click for your FREE Electric Guitar Coaching Info